duminică, 29 august 2010

Decoratiuni cu iz de Duminica...

Duminicile merita petrecute in Familie, merita petrecute Acasa...acordati-va o dupa-masa de relaxare, incarcati-va bateriile pentru o noua saptamana sau invitati-va prietenii si petreceti impreuna cateva ore de calitate.

In cele ce urmeaza va vom prezenta etapele ceremoniei servirii ceaiului, dupa modelul original chinezesc.

Pe vremea cand ceremonia ceaiului se respecta cu sfintenie, chinezii aveau o camera speciala dedicata acestei activitati. Va trebui sa recreati atmosfera intr-o camera linistita si confortabila. Puteti folosi o masuta foarte joasa pe care sa o asezati in centrul camerei si cateva pernute mici  pe care vor sta invitatii.

Puneti ustensilele si recipientele pe tava (recomandabil din lut) si asezati-le pe masa pe care veti servi ceaiul. Urmeaza sa puneti plantele in ceainic. Pentru asta nu se folosesc niciodata mainile goale sau ustensile din metal. Veti avea nevoie fie de o lingura din lemn, fie betigase chinezesti sau de un fel de penseta din lemn, asta in cazul in care puneti frunze intregi.

Cantitatea de plante folosite depinde de numarul invitatilor. In general, se umple ceainicul pe sfert.

Etapa urmatoare este incalzirea apei. In functie de tipul ceaiului servit, apa se va incalzi pana la o anumita temperatura. Mai exact: pentru ceaiul verde nu trebuie sa fiarba. O veti incalzi pana sa faca bule mici de aer, undeva pe la 85 de grade. Pentru ceaiul negru, puteti sa fierbeti apa. Oricare ar fi temperatura necesara, apa se incalzeste la foc, niciodata la cuptorul cu microunde sau dispozitivele instant. Apa calda se pune intr-un ceainic acoperit cu un prosop, pentru a-si pastra temperatura cat mai mult timp.



Ceaiul chinezesc adevarat nu are nevoie decat de 30 de secunde pentru a se infuza. La fiecare noua infuzare lasati cu 30 de secunde mai mult. Daca ceaiul este de calitate ar trebuie sa preparati din el de 3 ori.

Dupa ce ati umplut fiecare cescuta cu aceeasi cantitate de ceai, asezati-le pe cate un suport din lemn sau bambus si serviti invitatilor. Ei trebuie sa primeasca ceaiul cu ambele maini, ca semn de multumire pentru gazda. Pentru a bea, vor tine suportul din lemn in mana stanga, iar cescuta o vor ridica usor, cu degetele mainii drepte. 

Ceaiul nu se bea dintr-o singura inghititura. Mai degraba se soarbe usor, savurand aroma!

Cultura chinezeasca este fascinanta, dar suntem constiente ca nu toata lumea are obiectele adecvate, spatiul potrivit, dispozitia si timpul necesar pentru a acorda importanta in viata de zi cu zi acestui ritual insa pentru cei interesati am ales sa prezentam foarte pe scurt etapele servirii ceaiului.



Toate produsele prezentate in poze sunt realizate din portelan si pot fi achizitionate de la noi. Preturile vor fi transmise prin email sau telefon.


Va asteptam cu mare drag in lumea Artei si a Obiectelor!


Calitate garantata. Calitate germana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu